Leuk om weten

Kleding

sportieve vrijetijdskleding en sportieve schoenen zijn het meest geschikt.

Temperatuur

Dankzij de brander is er in de mand steeds een aangename temperatuur. U hoeft dus geen extra warme kledij te voorzien.

Volgwagen

Een volgwagen haalt het ballonteam terug op. Familie, vrienden of kennissen kunnen samen met de crew de ballon volgen tot bij de landingsplaats.

Vertrektijden

's Morgens wordt er verzameld 30 minuten voor zonsopgang.
's Avonds anderhalf tot 2 uur voor zonsondergang. De efemeriden (zonsop- en ondergang) vindt u terug op teletekst, internet, of "de druivelaar".

Opstijgterrein

Het opstijgterrein moet een 60x60m groot grasveld zijn. Wij beschikken over een aantal vaste opstijgplaatsen, maar komen ook bij u ter plaatse. Indien wij bij u ter plaatse komen, moet het opstijgterrein aan een aantal wettelijke voorwaarden voldoen.

volgwagen

Veilig avontuur

Ballonvaren kan het hele jaar door, als het weer het toelaat. Het weer bepaalt of er al dan niet kan gevaren worden. Daarom staan wij online in verbinding met verschillende weersites en laten we ons adviseren door professionele weervoorspellers. Wij kunnen beroepen op meer dan 15 jaar ervaring om voor u een aangenaam, sfeervol en veilig gebeuren te verzorgen. Wij laten niets aan het toeval over, ook ons materiaal is met zorg gekozen en ondergaat een jaarlijkse inspectie en 100-uren keuring.